Skoldag...


japp jag överlevde andra skoldagen också^^ är faktiskt mycket stollt över mig själv då jag hade (till min förvåning) något att säga i grupp diskussionen. Jag fattar visst mer än vad jag försår (om ni fattar vad jag menar?).

Idag hade vi en föreläsning om Vygotskij (en snubbe med massa teorier och idéer) och det sociokulturella perspektivet på lärande och utveckling.
låter så fint så^^ Man läser i boken och fattar inte jätte mycket av vad som står, man går på föreläsning och fattar inte ricktigt vad hon menar (hjälper inte att hon blandar norska och svenska), när vi sätter oss i grupperna skall vi alltså översätta allt detta vi hört till ett språk som vi faktiskt kan förstår:-)

Men nu tror jag att jag är med på noterna i alla fall.

Efter lektionen var jag och Linn i stan för att kolla efter väska till henne, sand till pärlan (hittade även ett rör)och ett cd case till mig. Vi virrade runt en stund tills Linn tröttnade på att leta och vi begav oss hem på var sitt håll.

Nu sitter jag här och studerar min lilla hamster när hon boar i sin rena fina bur med nya leksaker i. Hon hatar när jag gör rent! Tänk...där har hon slitit med pappers rivande, matsammlande och almänt bott in sig i 1-2 veckor och så kommer jag och sabbar allt! Hon blir allt lite deppig varje gång.

Skall snart gå ner med mamma till vår väskaffär här i amhult och titta på 3 väskor som jag kan tänka mig valja ha (måste välja 1). Mamma är alltid ett bra smakråd och stöd när det gäller sådant^^

japp nä nu måstte jag äta något.

puss på er alla
om man vänder sig om så har man vår sal.


veckan som varit

i torsdags var jag på min första pedagogisk psykologi lektion. Den var mycket information på 3 timmar och man märkte av skillnaden från gymnasie till högskola! och jag läser som en idiot för att hinna med de kapitell som skall vara lästa till nästa lektion (torsdag)

Man fick välja grupper själva så jag och Linn satte upp oss i samma....känns faktiskt bra! man kännde sig lite bortkommen bland alla "stor pluggare" när man själv kom direkt från gymnasiet, men jag säger som My sa....Alla är ju nybörjare någon gång.

Det som är jobbigast med kursen är själva språket som används1 man känner sig jätte dum när man inte fattar vad dom säger och när man måste läsa om samma stycke 2 gånger innan man förstår vad det faktiskt handlar om. Men jag märker en skillnad bara på några dagar....man vänjer sig vid krångliga ord.

Förhoppningsvis så har jag nytta av detta i min vidare utbildning sen. annars har det inte hänt så mycket under veckan, men helgen har varit mysig.I lördags så hade jag, Jessica och Gwenn myskväll hemma hos pappa i kärra. Massa chips och godis blev det och även robinsson tittande.

Söndag morgon började med en busstur ut till torslanda (hatar att det inte går bussar via säve! hade sparat 40 min på det!) för att låna mammas bil då pappas gått sönder. Vi packade in allt (jag och Jessica) i bilen och åkte vår lilla tur runt stan. från mamma till jessica, från jessica till simon, från simon till ikea(jessikca skulle lämmna tillbaka grejer), från ikea till pappa, (för att lämna grejer vi hämtat hos simon) fråb pappa till jessica (lämmna jessica) och sedan hem för att lämmna bilen. där efter blev jag körd till My.

Ja å då har vi kommit fram till får mysiga bingolottokväll! :-) Blev bjuden på en underbar kycklingpaj och grön sallad med feta ost i!! mumms! Självklaart vann vi inget på spelet men vi hade så himmla mysigt ändå^^

Jag ät så glad att få ha er tjejer! längtade hela veckan efter att få umgås med er (och självklart lille Milo).

Har träningverk i mina armar efter att ha lekt med Milo^^ Han ville stå upp och hoppa i mitt knä så jag hjälpte honnom att få lite mer stutts så att säga. I början blev han lite schockad när jag hissade upp honnom, men när jag gjort det några gånger ville han inte sluta! Om jag råkade stanna upp och  vila armarna i en sekund eller två så gjorde han mig uppmärksam på att han INTE hade tröttnat!

Ida och Milo leker i soffan en glad lite prick^^
varför kan man inte bara få vinna?!
upp, upp å iväg!

dålig bloggare!

sorry! jag vet att jag varit helt jätte kass på att skriva! men ni vet hur det är när det körihop sig....kom hem för en liten stund sedan från en jätte mysig bingolottokväll med tjejerna. Och ni skall få läsa om den i morgon! är helt slut nu! jag skall även skriva lite om skola å så....

kan även medela att det snart kommer att finnas en länk här till min smyckes blogg. Via den kommer ni att kunna se allt nytt jag skapar och lite som är skapat och till salu.

vi hörs i morgon mina vänner!

God natt

Nm fest och ingen italienska!

nä det fanns ingen plats på kvällskursen och jag kommer inte att klara av 45hp. det får bli nästa gång.

Jag har fått min andra bok till pedagogisk psykologi nu^^ Elevens värld heter den och jag har läst några sidor....jag gillar den! längtar tills på torsdag! fick reda på att jag och Linn skall gå i samma klass, kommer nog att bli jätte bra! känns tryggt att känna någon första dagen även om man gärna vill träffa ny vänner också.

hade varit ironiskt om vi hamnar i samma grupp.

jag vill tacka för en underbar lördagskväll med klassisarna! var hur kul som helst! vi måste göra om detta oftare.

hmm....är ingen bra skrivare idag:-s jag kan återkomma lite senare när jag vaknat till^^

kram

GALET!!!

Nu fick jag ett mail om att jag blivit antagen till italienska kurserna också!!! kan man läsa så mycket? pedagogisk psykologi är 15hp och italienskan 30hp! klarar jag det? hjälp mig....jag har aldrig gjort detta förut! =-S

Livet rullar på....

Kom hem för 1 timma sedan efter att ha tränat indoors walking på sportlife. är mätt och belåten efter sushi och skall hoppa in i duschen om en liten stund. Övriga schemat idag är: söka jobb, städa Pärlans bur och handla lite.

Längtar jätte mycket till lördag! skall bli sååååå kul att träffa alla Ny musikare igen! jag hoppas att ni alla följer med ut efteråt.

Har fått svar från tjejen jag mailade om en kurslitteraturs bok jag vill ha. hoppas att jag hinner få den innan skolan börjar.

nä nu skall jag duscha!


tredje inlägget för idag^^

Nu är jag lite gladare! har fått mina papper från skolan och är i full gång med att få tag på kurslitteraturen. Tack Ida för att du hjälpte mig hitta vart dom finns.

jag lyckades också fatta hur man fixade bloggen! jippie! äntligen!


underbart!

Och kan någon förklara varför jag inte kan lägga upp en profilbild?!

roliga samtal!

jaha då var det bara att sätta igång! A-kassa, csn och arbetsförmedlingen måste ringas....dessutom gick min tråd (efter tandställning) sönder igår så jag måste till tandläkaren också. Underbar dag för mig! funderar på om man skall ut och shoppa lite sen för att rädda dagen.

började med att boka tandläkare till på torsdag.

nästa samtal var med csn....enligt arbetsförmedlingen skulle det strula med att vara inskriven där och få studiebidrag samtidigt, men det säger inte csn. Jag blev alltså inte mycke klokare på det samtalet.

nu har vi A-kassa kvar.....jo jag har alltså betalat 395kr varje månad i 1 1/2 års tid nu bara för att få 1 månads ersättning! För man får inte ha csn bidrag och a-kassa sammtidigt! så nu skall jag leva på ett halvt studiebidrag vilket är typ 1300kr! fan fan fan! varför är man duktig och betalar in dessa pengarna och tror att man skall få ut något av det?

det är 7110kr jag kunde ha sparat istället!!!!!!!! fan!


Milos dop

kl 13.00 döptes lille Milo i frölunda kyrka. som vanligt så fick jag snurra runt och ringa sanna ett antal gånger innan jag ens hittade kyrkan och sen fick jag springa (i uppförsbacke) för att hinna i tid! typiskt mig att inte veta vart jag är!

Lillkillen var faktiskt väldigt lugn och fin^^ bara pytte lite gnäll å sen sov han så fint större delen av sermonin:-p söt är han!

Hans fullständiga namn är alltså Milo Emil Alexander (om jag hörde rätt, vilket jag tror, annars får du säga till My)

Efteråt fick vi kaffe och tårta och Milo fick massa presenter. Av mig och Sanna fick han en sångbok med alla fina barnvisor i.


Det var inte jätte lätt att fota i kyrkan
Emil, My, Lina & Milo i kyrkan
My sjunger


Mamma, dotter dag!


Tog bussen från simon kl 12.00 i går och var hos mamma vid 13.00. Det tog längre tid än vanligt pågrund av snön. Jag blev tyvärr inte inringd  av jobbet :-( hade gärna tjänat 240 kr timmen igår.....men men jag och mamma hade det jätte mysigt!

När jag nu kom hem så tog vi på oss alla varma kläder vi hade och gav oss ut i vintervädret. En härlig prommenad till färjan på ca 1 timma och sedan ca 20 min hem till nonna occh nonno från färjan. man var gött rosig om kinderna när man kom in och där stod mormor (nonna) redo med varm choklad=P älskar min familj!

Vi fick som vanligt jätte god mat och hade det jätte trevligt tillsammans.

Jag kände mig lite halv hängig på dagen när jag pratade med anna och nu på kvällen så blommade det upp igen. Hade en aning feber och kännde mig allmänt skruttig.

Så idag är jag hemma från jobbet vilket känns piss då jag inte har så himla massor av den varan för tillfället. Hade behöft pengarna....men man kan inte hjälpa att man blir sjuk.

Skall ta hand om mig själv med te och serier idag så får vi hoppas på att jag kan jobba halvdagen i morgon.

Jag måste även skriva att jag saknar kära kusin Danny en massor nu! Det ärr fktiskt dags å träffas igen, Septemmber är så länge sedan! dröjer det 2 månader till så är det ett halvår! skandal!

Ja ja.....sånt är livet! finns aldrig tilreckligt med tid till det man vill göra.

känner att detta blev ett ganska osammanhängande inlägg....nu får ni lite bilder från min och mammas prommenad istället.

puss på er
snö är tydligen kul när man är över 40 också^^

Du är finast i världen!
Plugg!

Jaha då skall man börja plugga igen^^  skall faktiskt bli riktigt kul! kursen är mellan 19:e januari och 7:e juni och är på pedagogen här i göteborg.

fan jag är super nöjd! :-) blir nästan lite nervös...det är ändå 1 1/2 år sedan jag gick i skolan. Men det blir säkert bra^^

Pedagogisk psykologi
15hp, Dagtid, Halvfart (50%)
Fristående kurs
Normal undervisning
Göteborgs universitet,
Göteborg
Grundnivå


BG-15.31


Antagen


25


hoppas att ni också hade det trevligt på nyår! jag och simon hade en mysig kväll med Hanna och Johan i allingsås. vi åt fläskfilé och hasselbacks potatis (hmmm...stavas det så? är ett ord man inte skriver värst mycket). Och till efterätt blev det fruktsallad med vaniljkesella mmmmm.....

Johan har alla bilder på sin kamera och han lovade att lägga upp dom på facebook så att jag kunde ta dom nu i helgen, men han är inte alltid så snabb min lille vän. men dom kommer förr eller senare.

nu skall jag kolla lite på Entourage, så himmla bra serie! kolla in den. han är såååå sööööt!

puss på er alla!

                                                                                      Gissa vem jag tycker är sötast^^


RSS 2.0