Okända djur

På dom första löv som singlar sitter
smådjur och det hörs ett evigt fnitter.
Dom håller fast i lövens kanter
i vindens kast och dom flesta är tanter.
Men annars skulle löven inte gunga.
Dom fnittrar mycket men kan inte sjunga.
När det våta regnet faller hoppar
smådjur upp på alla vattendroppar.
Dom sticker hål--- på dropparna hinna
och säger: "Skål!" och blir småningom stinna.
Men annars skulle regnet inte plaska.
Dom heter pluver, kommer från Alaska.

 

Du tror inte på det här, eller hur?
Men visan handlar om okända djur.
Många är långa och svåra att fånga,
många syns inte men finns ändå!
Många är gula och fula och gröna och sköna
och röda eller blå.
Många är stora som hus eller så,
men dom flesta är små ,
mycket små, mycket små.

 

I det första snöfallet tror alla
att det bara flingor är som falla.
Men det är fel, för var tusende flinga
är djuret silf, fast på det tror väl inga.
Men så småningom blir alla silfer slöa,
och i mars så där. så börjar det att töa.
Om du tappar vanten uti skogen,
så ser du säkert aldrig den som tog'en.
Ett litet  djur bygger bo ini tummen.
I ur och skur bor han där, heter lummen.
Och lummen äter snart upp hela vanten.
Blir utan bostad sen frampå vårkanten.

 

Du tror inte på det här, eller hur...

 

Det största djur som finns får väldig brådska
var gång det drar ihop sig till åska.
Han säger "Åh!" och äter allt muller,
och därför så blir det mindre buller.
Och därför finns det blixtar utan muller,
och djuret heter Huller-Om-Buller.
Det minsta djur som funnits var så litet,
så magert och så tunt och ruskigt slitet.
Det var en fnill, som som var så svår att finna,
att en bacill kunde be den försvinna.
Han var så liten att hans huvud värkte,
men glad ändå om någon honom märkte.

 

Du tror inte på det här, eller hur...

Mitt livs lyckligaste ögonblick!

den 13/6 2010 kl 09.30 satt jag på ett Sj tåg från alingsås till göteborg central. Jag kände ett litet hugg och sedan vreds magen som en disktrasa och jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna! Detta var det värsta ögonblicket i mitt liv, jag insåg att om 14 timmar så skulle allt vara över.....

Jag samlade mig lite då jag var på toaletten inne på centralen och bestämmde mig för att skjuta upp den kännslomässiga biten till senare. 5 min senare satt jag med pappa i bilen och höjer volymen på "rock n roll all over" plattan. Efter en del skiv byten mellan rock n roll all over, destroyer och sonic boom ( som är dom bästa) och ca 3 timmar senare är vi i Malmö city och käkar en cesar sallad på lilla torget innan vi får checka in på hotellet.

Försöker sova mellan 14 och 15 men det enda jag hör är mitt överarbetade hjärta som slår med onaturlig hastighet. får för mig att duscha men ångrar mig och börjar frenetiskt platta mitt spretiga hår tills jag inser att det inte kommer att bli bra hur jag en gör. Inser även att jag glömt, eller tappat bort min eyliner så en sådan får vi införskaffa på vägen sen. Nästa dilema jag skapar (helt för att skjuta upp på det där känslomässiga) är vilken av tröjorna som passar bäst.....Hotter than hell i girlie size eller en med alla porträtten i en lite större herr modell. tillslut drar jag på mig hotter than hell tröjan och conversen. Maten väntar.

vi slår oss ned vid ett bord mitt imellan ett äldre par och ett från göteborg som uppenbart är i malmö av samma anledning som vi. Maten är god och kl närmar sig 17.00 när vi är klara. varför inte förfesta på en bar innan? vi kliver in i baren och helt plötsligt spriger det runt massor av Gene Simons- och Paul Stanley: sar och 3 tjejer med penslar i händerna.

Jag känner åter igen hur "trasan" i min kropp vrids ur och kan knapt hålla tilbaka tårarna eller maten! nä vi sköljer ned gråten och väter "trasan" med en öl.....och varför inte en martini när vi ändå är igång. i baren spelas alla klassiker och någon av de nya lite hårdare låtarna.

Kl blir 18.00 och pappa rycker upp dörren till en taxi utanför baren, det blir svårt att andas samtidigt som vi saktar rullar mot stadion. 5 långa minuter senare och 200kr fattigare stiger vi ur taxin och stadion tonar upp sig framför oss. Min blåsa är inte bra på att hantera nervositet så det fick bli till att kissa i bajamaja innan kön.

Södra läktaren ingång F, Emma ringer. Vi möts på halva vägen och jag får kramar av både henne och mamma Lotta, det blir lite lättare att andas igen. Rad 10 plats 18 och 20. MORR! dom har byggt "mixertornet" för högt! vi ser inte hela senen, men har det bästa ljudet och kommer att ha bästa sikt på tvskärmarna och effekterna. Första förbandet var nästan färdig spelat när vi satte oss. Vi drack upp kaffet och folkisarna under det bandet, blåsan igen! snabbt bort till toaletten. Mustach spelar och klockan är ca 20.00. 1 timma kvar. Snabbt bort till pappa igen.

Inser att min zoom på kameran äger och att jag får riktigt nice bilder om jag fotar skärmarna:-) Ytterligare ett toalett besök kl 20.25, MASSA KÖ!! shit nu är det stressigt! förbanden är slut och dom riggar om scenen! Emma skicka sms.

Emma- Nervös?
Jag- Ja fan! pissar för 3:e gången nu!
Emma- hihi....svimma inte bara! älskar dig gumman

Svimma hade nog varit det lindrigaste av de symtom som skulle utlösas om jag in tryckte ner "det känslomässiga", snarare krypa ihop i fosterställning i något hörn och skaka!

Är tillbaka i stolen 20.55. Tv skärmen visar hur DOM rör sig mellan backstage och fram till scenen!.....Mina händer skakar och muren kring det "känslomässiga" är på bristningsgräns.

Paul Stanley pratar men jag hör inte orden....min handlings,tal och rörelseförmåga förvinner i samma ögonblick då jag uppfattar de sista orden innan musiken fyller stadion!

YOU WHANTET THE BEST! YOU GOT THE BEST! THE HARDEST BAND IN THE WORLD!!


(egen tagna bilder)

fler bilder från min underbara kamera kommer att finnas på facebook.knepig kille!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3381&artikel=3751224


vaken!

jaha då var man hemma efter jobbet och kan absolut inte sova! helt klarvaken med lite huvudvärk. tänkte att jag skulle läsa lite i min bok (så länge vi båda andas) men lyckedes glömma den på köksbordet och orkar inte ta mig ur sängen för att hämta den, höjden av lathet.

Men jag måste ändå sova, träningspass med Emil i morgon 11.30 så det blir till att gå upp å äta frukost och sen ta bussen. hoppas att ni alla har det bra!

puss

Kcal räknande och kilon^^

Sedan 2 veckor tillbaka har jag alltså räknat alla kilokalorier jag får i mig, jag har tappat ca 2.5 kilo på detta. En kvinna på ca 20 år skall äta max 2000 kcal om dagen och när jag berättade om morots- coh röbetsbiffar för my så sa hon " Det måste du ju blogga om!" så ja nu sitter jag här och skall ge er gårdagens mat schema:-)

Frukost: 1,5 dl(pullver, 3 dl vatten) Godmorgon välling fullkorn (vet att det låter äckligt men det är typ som att äta gröt^^)

Mellan mål: 1 Banan

Middag: 2 morotsbiffar, vitkål, brocolli,bullgur, lingonsylt och kall pepparotssås.

Kvällsmys (till filmen): 1 skål med bär, mjölk och honung, skivat päron, vindruvor, jordgubbar, clementin, oliver (vi var 2 som åt upp)

Allt jag åt var ca 1500 kcal
RSS 2.0